U trendu

Nešto se dešava: Mediji ispred Bakingemske palate, očekuje se i zvanično saopštenje

Ispred rezidencije britanske kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati jutros su se, u cik zore, okupili mediji nakon što su objavljeni navodi o „krajnje neuobičajenom“ sastanku osoblja, što je izazvalo spekulacije o eventualnoj vesti iz kraljevske porodice.

Britanski „Dejli Mejl“ naveo je da je članovima osoblja kraljevskih rezidencija širom zemlje naloženo da se odmah upute u London radi jutrošnjeg sastanka, koji vodi najviši zvaničnik u kraljevskom domaćinstvu, lord Čemberlen, prenosi danas AFP.

Portparol kraljevske palate odbio je da komentariše te medijske navode, ali su se spekulacije raširile na društvenim medijima, a kamerama ispred kapije, kojih ima više od desetak, jutros se pridružila i nekolicina znatiželjnih građana.

„Došla sam ovde jer me je rođak pozvao iz Los Anđelesa i rekao mi da se u palati nešto dešava“, kaže 40-godišnja Amerikanka Kim Tatam.

Kraljica Elizabeta (91) vratila se u sredu u Bakingemsku palatu nakon uskršnjeg odmora u dvorcu Vindzor.

Tokom popodneva sastala se s britanskom premijerkom Terezom Mej, povodom raspuštanja parlamenta uoči vanrednih generalnih izbora zakazanih za 8. jun, dok je njen suprug, princ Filip (95) otvorio novi štand na Lordovom igralištu za kriket, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.