U trendu

Nigerija: 33 vojnika ubijena u napadu militanata

ABUDŽA – U napadu militanata na vojnu bazu na severoistoku Nigerije, poginulo je više od 30 vojnika pre nego što su se napadači povukli pred vazdušnim udarima.

Smatra se da napadači pripadaju regionalnoj ispostavi Islamske države, javlja Rojters pozivajući se na vojne izvore i stanovnike.

Oni su napali bazu u gradu Mainok na severoistoku države Borno u nedelju popodne.

Izvori su Rojtersu rekli da su u napadu u nedelju ubijena 33 vojnika. Militanti su nosili vojnu maskirnu odeću i stigli su sa oko 16 kamiona s oružjem i šest vojnih vozila otpornih na mine, rekao je jedan od vojnika. Posle nekoliko sati zauzeli su bazu, a napadnuti vojnici su zatražili podršku iz vazduha.

Jedan vojnik rekao je da su u vazdušnim napadima pogođene i snage vojske zbog slične odeće sa onom koju su nosili militanti.

Vazduhoplovstvo je u postu na Tviteru saopštilo da istražuje incident.

Mainok je oko 55 km od Maidugurija, glavnog grada države Borno. Islamistička pobuna potresa severoistok Nigerije više od decenije, sa preko 30.000 mrtvih i najmanje dva miliona raseljenih, navodi Rojters.

Islamska država zapadnoafričke provincije, koja se odvojila od Boko Harama pre nekoliko godina, sada izvodi napade na vojnike i civile u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.