U trendu

Nigerija: Banditi zaustavili i napali putnicki voz

ABUDŽA – Putnički voz, koji je krenuo ka gradu Kaduna na severu Nigerije iz glavnog grada Abudže, napali su i zaustavili nepoznati razbojnici, saopštile su nigerijske vlasti.

Voz je zaustavljen oko 25 kilometara ispred Kadune, kada se napad dogodio, izjavio je zvaničnik Nigerijske železničke korporacije (NRC), prenosi Rojters.

Jedan putnik objavio je na Fejsbuku da su banditi juče postavili eksploziv koji je zaustavio voz, u koji su pokusavali na silu da uđu kao i da je izvan voza pucano iz vatrenog oružja, navodi britanska agencija.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a nema potvrđenih žrtava, saopštile su vlasti.

„Vojska je obezbeđivala voz za Kadunu iz Abudže koji je zaustavljen od strane terorista“, saopštio je portparol vlade nigerijske države Kaduna.

On je rekao da su u toku napori da se prevezu putnici sa lokacije, kao i da se oni koji su zadobili povrede hitno prebace u bolnice radi dobijanja medicinske pomoći.

To je drugi napad na voz od oktobra u Nigeriji, koji se suočava sa islamističkom pobunom i naoružanim banditima koji su do sada kidnapovali stotine studenata, putnika i meštana radi otkupnine, ostavljajući stanovništvo uplašeno, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.