U trendu

Nikolić (DPS): U CG vlada anarhija jer država nema vladu

PODGORICA – Poslanik najuticajnije opozicione DPS, Miloš Nikolić, izjavio je danas da bi premijer Zdravko Krivokapić od parlamenta morao da traži proveru poverenja i podsetio da je to aktuelni predsednik Milo Đukanović uradio krajem 2015, početkom 2016.

Nikolić je u izjavi za Radio Crne Gore ocenio da je u Crnoj Gori trena politička situacija neodrživa s obzirom na to da Krivokapić ostaje premijer uprkos činjenici da nema podršku 41 poslanika, koliko je neophodno da on ostane na toj funkciji.

On je, kako prenosi portal RTCG, rekao da Crna Gora suštinski nema vladu i da bi Krivokapić morao da zatraži od Skupštine proveru poverenja.

Smatra je stanje u društvu katastrofalno, da budžet još nije izglasan, da policijski službenici nemaju gorivo za automobile, a u prosveti se sprovodi revanšizam, kao i blokada evropskog puta.

„Imamo jednu društvenu anarhiju, potpuno bezakonje i to je posledica činjenice što vlada više ne postoji. Formalno imamo vladu, ali suštinski je nemamo jer ona više nema podršku parlamenta“, kazao je Nikolić, koji je i portparol DPS.

Smatra da trenutna situacija mora brzo biti razjašnjena.

„Građšani i društvo su talac onoga što su odnosi partija nove parlamentarne većine, koje se boje pada vlade i novih parlamentarnih izbora. To je jedno nezamislivo politikanstvo…“, naveo je Nikolić.

Dodao je i da vlada više nema nikakav legitimitet i da zato ne može doći do usvajanja važnih odluka i zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar