U trendu

Nikolić: Jedini brodolom je dijalog o manjinskoj vladi

PODGORICA – Poslanik opozicionog DPS-a Miloš Nikolić oštro je danas kritikovao mandatara i šefa GP URA Dritana Abazovića zbog izjave da je stranka predsednika Mila Đukanovića doživela brodolom na lokalnim izborima u Ulcinju i Beranama i poručio da je jedino što trenutno liči na brodolom i krah su pregovori koje mandatar vodi o formiranju manjinske vlade.

„Aktuelni mandatar Dritan Abazović, saopštio je danas kako je DPS doživeo brodolom na izborima u Ulcinju i Beranama. Ova izjava posebno je interesantna zbog količine neistine koju sadrži u sebi, što i za Abazovićeve standarde – od kog smo navikli da široko tumači pojam istine, predstavlja poseban nivo koji do sada nismo sretali“, naveo je Nikolić, prenele su podgoričke Vijesti.

Dodao je da Abazovićeva GP URA na izborima u Beranama nije ni učestvovala jer, kako je rekao, nije mogla da skupi dovoljan broj potpisa.

„To je vaš odnos prema odbrani građanske i evropske politike u najtežim sredinama u Crnoj Gori. Što se tiče Ulcinja – posle nezapamćene zloupotrebe državnih resursa i policijske represije koju ste sproveli na dan izbora, vaša partija, u vašem rodnom gradu ostala je na tačno pet odbornika. Iako se ubiste da nekako, raznim formalnim i neformalnim pritiscima, dobijete više nego što zaslužujete. I na kraju, na prethodnim izborima DPS je ostvario rezultat od 15 mandata a vi pet, pa nam nije jasno, ukoliko je DPS doživio krah, kako onda nazivate rezultat sopstvene partije“, upitao je Nikolić i dodao:

„Biće gospodine Abazoviću da je ipak reč o nečem drugom. Naime, jedino što trenutno liči na brodolom i krah su pregovori koje vi vodite o formiranju manjinske vlade“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar