U trendu

Nimanbegu: Vlada otpušta kadrove Albanske liste

PODGORICA – Poslanik Albanske liste u Crnoj Gori Genci Nimanbegu optužio je vladajuću većinu da njihov poziv Albanskoj listi da budu deo vlasti „nije bio iskren“, jer je smenila funkcionere iz te stranke.

On je u saopštenju naveo da se odnos Vlade prema manjinskim narodima Vlade „potvrđuje i kroz smenu svih kadrova Albanske liste“.

„Da javni poziv, da budemo deo vlasti Crne Gore nije bio iskren, već samo demagoški i protokolarni, potvrđuje i način na koji su smenjeni naši fukcioneri, direktori direktorata u Ministarstvu prosvete i to za manjine i u Ministarstvu turizma, koji su primljeni na javnom konkursu“, rekao je Nimanbegu.

Lideri koji čine većinu, kako je dodao, „pružili su ruku saradnje“ manjinama potpisujući i famozni sporazum, gde se obavezuju da će i manjine biti deo izvršne vlasti.

„Javnost, kako domaća, tako i međunarodna, najverovatnije je uveravana da će nova vlast uvesti nove ‘demokratske’ principe bez revanšizma i uz poštovanje profesionalnosti, time je konačno razmaskiran i sporazum kao lažni ili je možda revanšizam dila izvršne vlasti“, naveo je Nimanbegu.

Dodaje da su se kadrovi Albanske liste „o sopstvenoj smeni upoznali na sajtu Vlade“.

Nimanbegu navodi da će ovakvi postupci Vlade „još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar