Njujork: Kraj pandemije prioritet gradonačelnika Adamsa

NJUJORK – Novi gradonačelnik Njujorka Erik Adams najavio je danas da će najveći grad SAD izvući iz pandemije, oslanjajući se na otpornost Njujorčana, obećavajući da će nove gradske vlasti raditi bolje, iako to, kako je naveo, neće biti radikalno drugačije.

Nekoliko sati nakon što je položio zakletvu na Tajms skveru dok je otkucavalo staroj 2021. godini, Adams je iskoristio svoje inauguraciono obraćanje da obeća veću efikasnost, podseti Njujorčane na njihovu reputaciju da važe za čvrste ljude i podstakne skoro devet miliona stanovnika grada da donesu novogodišnju odluku da njihove živote više neće kontrolisati pandemija, prenosi AP.

„Vakcinacija ne dozvoljava kriza da vas kontroliše. Uživanje u predstavi na Brodveju, slanju dece u školu, povratku u kancelariju. Ovo potvrđuje da je naš grad naš“, rekao je Adams u Gradskoj kući.

Dok preuzima dužnost, Adams (61) se suočava se sa ogromnim izazovom izvlačenja grada iz pandemije, dodaje AP, podsećajući da se Njujork bori sa rekordnim brojem slučajeva izazvanih varijantom omikron.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar