U trendu

Njujork: Tras za povećanje vojne pomoći Ukrajini

NJUJORK – Britanska premijerka Liz Tras rekla je danas u Njujorku, gde će učestvovati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da će pomoć Britanije Ukrajini u oružju iduće godine iznositi 2,6 milijardi dolara i da će biti udvostručena u odnosu na ovogodišnju pomoć, objavio je danas Rojters.

Britanija će nastaviti da pomaže Ukrajini, jer je sigurnost te zemlje i naša sigurnost, naglasila je Tras u saopštenju pre današnjeg početka Generalne skupštine UN.

Tras će se sutra u Njujorku susresti sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom sa kojim će razgovarati o vojnoj pomoći Ukrajini.

Tras će, u svojoj prvoj poseti inostranstvu od kada je preuzela dužnost, pozvati lidere na Generalnoj skupštini da pomognu da se okonča energetska kriza u Evropi nastala nakon što je Rusija smanjila isporuke gasa.

Britanija očekuje postizanje trgovinskog dogovora sa Sjedinjenim Državama kao jednu od najvećih nagrada za svoje napuštanje EU, ali nade za brzo postizanje sporazuma su prestale kada je Bajdenova administracija saopštila da to nije prioritet, podseća Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.