U trendu

Nova racija belgijske policije u briselskoj cetvrti Molenbek

Belgijska policija izvršili je danas novu raciju u Molenbeku, pošto je belgijski ministar spoljnih poslova Didije Rejnders poručio da su potrebne nove akcije u briselskoj četvrti koja se smatra za „ključnu tačku“ verskog ekstremizma odakle se regrutuju borci za Siriju, objavila je državna televizija RTBF na svom sajtu.

„Veliki broj policajaca je pokrenuo raciju u zgradi u ulici Delanoj“, navodi RTBF, prenela je agencija Rojters.

Belgijski mediji su javili da je u raciji uhapšena jedna osoba.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu tokom vikenda, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

Belgijski ministar inostranih poslova je rekao da belgijske vlasti treba da „organizuju sve više i više akcija“ u Molenbeku koji je poznat po verskom ekstremizmu i borcima koji idu u Siriju.

Jedan od dvojice Francuza za koje se veruje da su izvršili terorirističke napade u petak uveče u Parizu, živeo je tamo, dodaje AP.

Rejnders je pozvao evropske zemlje da brže i efikasnije razmenjuju informacije radi lakšeg ulaženja u trag ekstremistima, kao što je Islamska država.

Na danasnjem sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije, Rejnders je naveo da je razmena obaveštajnih podataka „jedini način da se pronađu tako radikalni ljudi kao oni koji su izvršili napade u Parizu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.