U trendu

Nova žrtva snežnih nanosa: Devetogodišnjeg dečaka usmrtilo drvo

U Nemačkoj i Austriji nastavlja se haos zbog snega. Do sada je zabeležena smrt 13 ljudi. Juče se dogodila nova tragedija u Bavarskoj kada je oko 13 i 40 sati stablo usmrtilo devetogodišnjeg dečaka.

Simon je bio na ulici u blizini kuće svojih roditelja kada je na njega palo deset metara visoko stablo iz dvorišta prvog komšije. Stablo je palo jer više nije moglo da izdrži veliku količinu snega.

Oko 40 minuta kasnije majka je pronašla mrtvog sina.

Stotine automobila stajalo je u četvrtak na autoputu A8 u Bavarskoj. Kolona je bila dugačka čak 35 kilometara. U delovima Bavarske prekinut je železnički saobraćaj. Pod velikim količinama snega popuštaju i krovovi kuća, a sneg čiste vatrogasci,a pomažu i vojnici.

Prema prognozama trebalo bi da napada još dva metra snega. Sneg bi trebalo da prestane da pada tek sledeće nedelje, u utorak. U nekim delovima zemlje sneg je visok i do pet metara. Stotine škola i dečjih vrtića su zatvoreni.

Što se tiče prognoze za deo Štajerske, danas se očekuje nešto bolje vreme, pa bi helikopteri trebalo da prevoze pomoć do odsečenih mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.