U trendu

Novi izgled vojske SAD: Karmini, minđuše i lakovi za nokte

VAŠIGNTON – Američka vojska promeniće pravila u vezi sa izgledom vojnika, pa će tako ženama biti dozvoljeno da nose dugačke konjske repove, kratke frizure, minđuše, karmine i lakove za nokte, u cilju stvaranja veće inkluzije, prenosi američki „Hil“.

Promene, za koje se očekuje da će biti sadržane u odluci donetoj između 25. i 26. febuara, počivaju na preporukama načinjenim u decembru od strane raznolikog saveta vojnih lidera, od kojih većinu čine žene.

„Jednakost, inkluzija i različitost veoma su važni za spremnost vojske, jer imamo vojnike iz različitih sfera života. I mi moramo njih da zastupamo tako da vojna politika stoga mora da promoviše jednakost i inkluziju“, rekao je general Geri Brito.

Žene vojnici će sada moći da nose konjski rep umesto stroge punđe koja je do sada bila obavezna, a koja može da dovede do gubitka kose i drugih problema kože glave, posebno među Afroamerikankama, kako se navodi.

Žene će takođe moći da nose kratke frizure koje će im pružiti lakoću kretanja, a minimum dužine od 6,4 milimetra će biti ukinut.

One će moći da izvlače pramenove, a moći će i da imaju i različite varijante frizure u isto vreme, kao što su pletenice uvijene u punđu.

Pored toga, žene vojnici će sada smeti da nose minđuše, što im je trenutno dozvoljeno samo u službenoj odeći i uniformama, ali ne i na terenu i u vojnim razmeštajima.

Još jedna od promena je i da će moći da nose karmine i lakove za nokte u svedenijim bojama profesionalnog izgleda, dodaje „Hil“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar