U trendu

Novinar CNN-a savetovao svog brata, guvernera Kuoma

NJUJORK – Voditelj na TV stanici CNN Kris Kuomo, brat guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, izgleda da je savetovao brata prilikom izjave o navodima o seksualnom uznemiravanju za šta ga je optužilo 11 žena, preneo je danas AP.

Jedan od gledanijih voditelja na CNN-u svedočio je pred istražiteljima, koji su ispitivali ponašanje njegovog brata.

Njegovo ime pojavljuje se četiri puta na izveštaju od 165 stranica koji je napravila glavna državna tužiteljka NJujorka Letiša DŽejms.

Kris je bio jedan od nekoliko spoljnih savetnika koji su „redovno dobijali poverljive i neretko privilegovane informacije“, koji su uticali na vladu, uprkos što „nije imao formalnu ulogu, dužnost ili obavezi prema državi“.

Dopunski izveštaj uključuje i kopiju imejla poslatog 27. februara, koji je Kris poslao Endrjuovim savetnicima o predlogu o javnoj izjavi u kojoj se navodilo da guverner nije nikada nameravao da uvredi ikoga ili da mu nanese štetu.

AP dodaje da nije poznato da li je Kris Kuomo sastavio izjavu ili je samo savetovao.

U imejlu se predlaže da Endrju Kuomo kaže: „Ponekad se zaigram i volim da zbijam šale…Moja jedina želja je da dodam malo zabave i neozbiljnosti nečemu što je zaista ozbiljan posao“.

CNN je uputio novinare na ranije izjave o Kuomu i nije imao momentalni komentar u utorak.

Kris nije pominjao priču u njegovoj emisiji u utorak uveče, ali na kajronu koji je išao na dnu ekrana na CNN-u je pisalo o priči o njegovom bratu, kada je predao voditeljsku stolicu Donu Lemonu u 22.00 sata.

Lemon je optužbe protiv guvernera Kuoma napravio glavnom pričom u emisiji.

Ranije ove godine, CNN je naveo da se Kuomo ponašao neprimereno nakon priče objavljene u „Vašington postu“, da je učestvovao u strateškim razgovorima sa savetnicima njegovog brata.

Portparol Kuoma Rič Acopardi objasnio je da se grupa savetnika susreće periodičnu „kao ljudi koji su sa nama dugo i kojima verujemo“.

U ranijim izjavama, CNN je naveo da Kris Kuomo nije bio umešan u izveštavanje ove TV mreže o navodima za uznemiravanje protiv njegovog brata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.