U trendu

NRF: Ubili smo 600 talibana, zarobili više od 1.000

KABUL – Borci Nacionalnog fronta otpora Avganistana (NRF) ubili su danas oko 600 talibanskih boraca na severu zemlje, u regionu Panšira , saopštio je danas portparol NRF Fahim Dašti.

„Oko 600 talibanskih terorista je ubijeno u različitim delovima Panšira od jutros“, napisao je on na Tviteru Dašti, prenosi TAS S.

On je dodao i da je više od 1.000 talibana ili zarobljeno ili su se sami predali.

Ranije je portparol talibana Bilal Karimi napisao na Tviteru da su njihove snage preuzele kontrolu nad četiri okruga u pokrajini Panšir, a Rojters je u petak izvestio, pozivajući se takođe na talibanske izvore, da su islamisti tvrdili da su preuzeli potpunu kontrolu nad pobunjeničkom provincijom.

Talibani su pokrenuli veliku ofanzivu protiv snaga otpora u Panširu, jedinoj avganistanskoj provinciji koju nisu zauzeli posle povlačenja američkih trupa i njihovih saveznika.

Prema izveštajima, žestoke borbe vode se u dolini Panšir i dok talibani nezvanično tvrde da napreduju u preuzimanju kontrole nad tom oblašću, pripadnici NRF to negiraju i navode da su talibanske snage potisnute.

Talibanski izvori naveli su da se borbe nastavljaju u Panširu i da su njihovo napredovanje usporile nagazne mine postavljene na putu ka glavnom gradu Bazarak i sedištu provincijskog guvernera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.