U trendu

NSD: Vučić oporavio SRB, a to smeta srpskim neprijatelima

PODGORICA – Predsednik Izvrsnog odbora Nove srpske demokratije, koja učestvuje u vlasti Crne Gore, Milutin Đukanović saopštio je da današnji koordinirani napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu nimalo slučajni, jer je uspeo da oporavi Srbiju, a to, kaže, smeta srpskim neprijatelima.

Kao primer je naveo da će javni dug Crne Gore preći 100 odsto BDP-a na kraju ove godine, dok Srbija ima najnižu stopu javnog duga u regionu, uprkos najvrednijeg paketa pomoći privredi i građanima zbog korona krize u iznosu od šet milijardi evra što je 12.7 odsto BDP- a Srbije.

Zato, istakao je, Srbija na finansijskom tržištu dobija novac sa kamatom 1,06 odsto, a Crna Gora gotovo tri puta nepovoljnije – 2,875 odsto.

„Možemo ređati različite ekonomske parametre i iz svakog izvesti zaključak da je Srbija najbolja u regionu. To je ono što ne odgovara srpskim neprijateljima kojima smeta opstanak srpskog naroda u regionu a onda kada je Srbija jaka, jak je i srpski narod i u Srbiji i van nje“, naveo je Milutin Đukanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Istakao je da je Srbija slobodna zemlja koja se razvija i želi bolji život svih svojih gradana.

I srpski narod u regionu, kaže, želi isti takav život u državama u kojima živi kao i za njihove sugrađane.

„A oni koji žele da nas stalno svađaju i dovode u poziciju da su svi protiv srpskog naroda moraju da znaju da tako gube i oni. Jer kad je život bolji u Srbiji bolji je i u čitavom regionu a kada je Srbija ekonomski nestabilna, nestabilan je i čitav region“, naveo je.

Dodao je da je Vučić kroz inicijativu Mini Šengena ponudio bolji život čitavom regionu kroz jačanje ekonomskih veza i saradnje. To je, istakao je, inicijativa od koje treba da imaju koristi svi stanovnici u regionu bez obzira na naciju i veru i koja će obezbediti bolji život za sve ljude i njihovu decu.

„Sve ovo su jasni razlozi za rušenje Aleksandra Vucica koji Srbiju oporavlja i uspravlja, a kroz to daje šansu i regionu da napreduje. Svako ko je u istoriji ovog prostora pokušao isto bio je napadan na isti nacin“, ocenio je Đukanović.

Zato, kaže, i ne treba da nas čudi što se zastupnici interesa država koje, kako je naveo, „na naš region gledaju samo kao na topovsko meso i trude da se Srbija ne uspravi, a da region ostane trajno nestabilan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.