U trendu

Obavezna vakcinacija nije opcija, ali . . . .

SPLIT – Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas u Splitu da obavezna vakcinacija nije opcija, ali da će, ako zaraza bude napredovala, razmisliti o obaveznom vakcinisanju starijih od 65 godina.

Beroš je to rekao nakon razgovora premijera Andreja Plenkovića sa rukovodstvom gradske uprave i šefovima spllitskog Kliničkog centra.

Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji je već danima kritična, a Plenković i Beroš su ponovo apelovali na građane da se vakcinišu i tako zaštite od zaraze.

Beroš je rekao da je Hrvatsku pogodila kriza bez presedana.

“Već smo u ranijim talasima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji je moguće odgovoriti na krizu“, rekoa je.

Beroš je rekao da mu je teško da poveruje da mladi ljudi nagovaraju starije da se ne vakcinišu.

„O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to da prekinemo. Nauka i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje”, rekao je Beroš i dodao:

”Celo vreme vreme govorim da su sve mere na stolu. Obavezna vakcinacija nije opcija, ali ako virus bude napredovao, razmišljaćemo i o obaveznoj vakcinaciji starijih od 65 godina… ali prvo moramo da vidimo kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar