U trendu

Objavljen snimak akcije: Ruski marinci sprečili pirate da otmu brod kod Afrike

Rusko ministarstvo obrane pohvalilo se akcijom svojih marinaca kod zapadne obale Afrike. Tvrde da su oterali pirate koji su pokušali da otmu kontejnerski brod i spasili posadu.

Pirati došli do broda gliserom i ukrcali se, posada se sakrila

Juče je ministarstvo objavilo da je ruski razarač Viceadmiral Kulakov, klase Udaloj, primio poziv u pomoć s kontejnerskog broda MSC Lucije, koji je plovio pod zastavom Paname u zalivu kod zapadne obale Afrike, između Toga i Kameruna.

Naoružani pirati navodno su došli do kontejnerskog broda gliserom i ukrcali se, pri čemu se posada sakrila u prostoriju brodske mašine.

S ruskog razarača je, objavilo je rusko ministarstvo, odmah poslat helikopter tipa Kumov Ka-27Ps u kom su se nalazili marinci.

Pirati pobegli čim su videli ruski helikopter

Čim su primetili da se približava vojni helikopter, pirati su napustili brod, ukrcali se u gliser i uputili se punom brzinom prema obali, objavilo je ministarstvo.

Ruski marinci su, navodi ministarstvo, helikopterom sleteli na MSC Luciju, oslobodili posadu i krenuli u pretraživanje broda kako bi se uverili da na njemu više nema pirata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar