U trendu

Objavljeni snimci i fotografije napada na Abea

TOKIO – Bivši japanski premijer Šinzo Abe pogođen je danas iz vatrenog oružja dok je vodio kampanju za parlamentarne izbore u gradu Nara, a na snimcima i fotografijama japanskih medija prikazani su neki detalji ovog atentata.

Japanski javni servis NHK prikazao je snimak Abea koji drži predizborni govor ispred železničke stanice kada su se čula dva pucnja, nakon čega je kamera nakratko zaklonjena, a onda su se mogli videti službenici obezbeđenja kako obaraju muškarca na zemlju, prenosi Rojters.

Fotografija agencije Kjodo prikazuje Abea kako leži na leđima, na ulici, pored zaštitne ograde, a na njegovoj beloj košulji se vide tragovi krvi.

Vide se i ljudi u gomili oko njega, dok je jedan vršio postupak reanimacije preko masaže srca.

Policija je saopštila da je uhapšen 41-godišnji muškarac osumnjičen da je izvršio napad na Abea u gradu Nara na zapadu zemlje.

On je identifikovan kao Tetsuja Jamagami (41), stanovnik Nare.

Novinska agencija Kjodo i NHK preneli su da je Abe (67) bio u stanju srčanog zastoja kada je prebačen u bolnicu, nakon što je u početku bio svestan i reagovao.

Televizija TBS izvestila je da je Abe pogođen u levu stranu grudi, a očigledno i u vrat.

Abe, koji ima 67 godina, bio je premijer od 2006. do 2007. godine, i ponovo od 2012. do 2020. godine. Podneo je ostavku zbog zdravstvenih problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.