U trendu

Od danas ponovo radi ambasada Južne Koreje u Kijevu

SEUL – Južnokorejski ambasador u Ukrajini Kim Hjung Tae, zajedno sa nekim članovima osoblja, vratio se u subotu u Kijev, a ambasada Južne Koreje će danas ponovo početi da radi, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje.

Ambasador i članovi osoblja vratili su se u prestonicu iz Černovca, grada u zapadnoj Ukrajini koji je bio jedan od dva grada u kojima je ambasada imala privremene kancelarije, navodi CNN.

Ambasada će obavljati diplomatske poslove i štititi državljane Južne Koreje, blisko sarađujući sa ukrajinskom vladom, navodi se u saopštenju, prenosi CNN.

Preostali radnici ambasada u Černovcima i Rumuniji, gde takođe, postoje privremene kancelarije, mogli bi se postepeno vraćati u Kijev, u zavisnosti od situacije, navodi se u saopštenju.

Ambasada Južne Koreje iselila se iz Kijeva drugog marta ove godine zbog eskalacije sukoba u regionu glavnog grada Ukrajine i počela je da radi iz privremenih kancelarija u ukrajinskim gradovima Lavovu i Černovcima, navodi američka televizija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.