U trendu

Odbegli bombaš uhapšen u Las Vegasu

LAS VEGAS – Američka policija uhapsila je osuđenog bombaša, koji je pobegao iz zatvora u Nevadi gde je služio doživotnu kaznu, zbog smrtonosne eksplozije 2007. godine.

Policija Las Vegasa saopšstila je da je prethodne večeri dobila informaciju da se na prostoru odmarališta Las Vegas Strip nalazi osoba koja odgovara opisu bombaša Porfirija Duarte-Erere. Policajci su priveli muškarca i potvrdili njegov identitet, prenosi AP.

Guverner Stiv Sisolak je ranije naredio istragu o bekstvu nakon što je kasno u utorak rekao da je njegova kancelarija saznala da je begunac nestao iz zatvora srednjeg obezbeđenja tokom vikenda. Tek u utorak ujutru, tokom prebrojavanja u zatvorskom centru u blizini Las Vegasa, utvrđeni je da je Duarte-Erera (42) nestao.

Duarte-Erera, iz Nikaragve, osuđen je 2010. godine za ubistvo prodavca štanda za hot dog, upotrebom bombe koja se aktivira pokretom u šoljici za kafu na vrhu automobila parkiranog u hotel-kazinu Luksor.

Njegov saučesnik Omar Rueda-Denvers je u pritvoru. Ovaj 47-godišnjak iz Gvatemale služi doživotnu kaznu u drugom zatvoru u Nevadi zbog ubistva, pokušaja ubistva, upotrebe eksploziva i drugih optužbi.

Porota Okružnog suda Klark poštedela je oba muškarca smrtne kazne u ubistvu Vilebalda Dorantesa Antonija, koga su tužioci identifikovali kao dečka bivše devojke Rueda-Denversa.

Tužioci su rekli da je ljubomora motiv za napad. Eksplozija je u početku izazvala strah od terorističkog napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.