U trendu

Odbor za vanredne situacije Bukurešta uveo nove mere

BUKUREŠT – Nakon što je konstatovano više od troje zaraženih na 100 stanovnika, odbor za vanredne situacije Bukurešta proglasio je od sutra u ponoć zabranu rada restorana i kafića u zatvorenom prostoru i izdavanje smeštaja.

Prema odluci odbora, dozvoljeno je pripremanje, prodaja i kunzumiranje hrane i alkoholnih i bezalkoholnih pića u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata, kao i u objektima koji imaju samo jedan zid i plafon i gde je moguća distanca od dva metra između stolova za kojima je dozvoljeno da sedi najviše šest gostiju ukoliko nisu iz iste porodice.

Na snazi ostaju sve zdravstvene mere koje su ranije proglasili ministarstvo ekonomije, preduzetništva i turizma s predsednikom Nacionalne komisije za bezbednost hrane, sanitarne uslove i veterinu, prenosi Ađerpres.

Novim merama se zabranjuje rad barova, noćnih klubova, diskoteka, kockarnica, bioskopa, pozorišta i koncertnih sala, kao i organizovanje predstava, koncerata, javnih i privatnih festivala i drugih kulturnih manifestacija na otvorenom prostoru.

Nošenje zaštitinih maski u javnom prostoru je obavezno za sve starije od pet godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar