U trendu

Odlazak Đukanovića u političku penziju dobar i za DPS

PODGORICA – Predstojeći izbori, na kojima će Crna Gora dobiti novog predsednika, biće prekretnica i simbolizovaće novi način politike, okupljanja, nedeljenja i životnih tema, ocenio je šef poslaničkog kluba Crno na bijelo, Miloš Konatar.

Konatar je u intervjuu agenciji MINA rekao da Građanski pokret URA aktivno učestvuje u predsedničkoj kampanji Jakova Milatovića.

„Naši predstavnici su učesnici promotivnih tribina. Izborni štab Milatovića je u stalnoj komunikaciji sa našim operativcima“, rekao je Konatar i dodao da je očekivao relativno mirnu kampanju.

Naveo je da danas više niko ne pominje Temeljni ugovor, Zakon o slobodi veroispovesti i da je zato bilo važno da neko makne te teme sa stola.

On smatra da su novi način kampanje i životne teme koje su bile u fokusu, simbolika onoga što se čeka 2. aprila kao rezultat predsedničkih izbora.

„Dobićemo novog predsednika, a to simbolizuje jedan novi način politike u Crnoj Gori, okupljanja, nedeljenja, životnih tema i priča o budućnosti. Vrlo je važno da Crna Gora, u Milatoviću kao novom predsedniku, uradi sve što nije mogla sa Đukanovićem“, rekao je Konatar.

Oceni je da je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović svestan da je vreme za političku penziju.

„Mislim da će njegova politička penzija posle 2. aprila ili 11. juna označiti novi period razvoja politike i demokratizacije u Crnoj Gori“, istakao je Konatar i dodao da je odlazak Đukanovića u penziju dobar i za DPS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.