U trendu

Održan sastanak ministara odbrane zemalja Crnog mora

ANKARA – Ministri odbrane iz priobalnih zemalja Crnog mora održali su video sastanak na kojem su razgovarali o sukobu u Ukrajini, minama koje plutaju u moru i o regionalnoj bezbednosti, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Kako se dodaje u saopštenju, ministri odbrane Turske, Bugarske, Gruzije, Poljske, Rumunije i Ukrajine pozvali su na hitan prekid vatre, prenosi agencija Rojters.

Ankara u saopštenju navodi da su se ministri sastali putem video konferencije na poziv Turske i dodaje da su održali „veoma efikasne“ razgovore.

„Naglašen je značaj saradnje u Crnom moru za mir i stabilnost,“ poručio je posle sastanka turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Takođe, kako je rekao Akar, na sastanku je bilo reči i o mogućim koracima za ublažavanje humanitarne krize i pružanje pomoći Ukrajini.

Od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, turski vojni ronilački timovi do sada su deaktivirali tri odvojene plutajuće mine u Crnom moru, dok je Rumunija takođe deaktivirala zalutalu minu u svojim vodama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar