U trendu

On je postao NAJDUGOVEČNIJI predsednik: Nadživeo i Džordža Buša starijeg

Džimi Karter, 39. predsednik SAD poneo je laskavu titulu najdugovečnijeg američkog predsednika, jer je sa svoje 94 godine i 172 dana života, za jedan dan „prestigao“ predsednika Džordža H.V. Buša.

Džordž Buš stariji, naime, preminuo je kad je imao 94 godine i 171 dan, a obojica su, inače, rođeni iste godine, 1924. godine i to Buš 12. juna, a Karter 1. oktobra, preneo je AP.

Nekadašnji ugled omogućio je predsedniku Karteru da sa suprugom otvori „Karter centar“ koji se godinama bavi ljudskim pravima.

Iz tog centra kažu da nisu planirali proslavu još jedne „pobede“ bivšeg predsednika, i dodaju da su zahvalni za njegov dug život, i zahvaljujući kome su milioni siromašnih u svetu dobili pomoć.

Karter na umu ima još jedan cilj. Pre nekoliko godina na britanskoj je televiziji izjavio kako bi želeo da živi duže od poslednjeg „gvinejskog crva“, a da za to, kako on smatra, postoje veoma dobre šanse.

Radi se, naime, o naporima „Karter centra“ da eliminišu bolest gvinejskog crva, parazitsku infekciju koji se pripisuje zagađenoj vodi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar