U trendu

Opozicija interpelacijom traži smenu ministra Leposavića

PODGORICA – Opozicioni poslanici su Vladi Crne Gore dostavili interpelaciju kojom se traži pretresanje politike u oblasti pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava i smena resornog ministra Vladimira Leposavića, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su opozicioni poslanici podsetili da prema Poslovniku Skupštine, vlada može razmotriti interpelaciju i podneti Skupštini pisani izveštaj sa svojim mišljenjem i stavovima, najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema interpelacije.

Vijesti pišu da iz vlade nisu dobili odgovor na pitanje „da li su i ako nisu, kada će se izjasniti“ o interpelaciji.

Interpelaciju sa 40 poslaničkih potpisa je 23. aprila podneo poslanik opozicione SDP Raško Konjević, zbog, kako se navodi, izjave Leposavića kojom „revitalizuje genocid u Srebrenici“.

Inače, u skupštinskoj proceduri se već nalazi zahtev premijera Zdravka Krivokapića za opoziv ministra Leposavića, zbog iste izjave.

Krivokapić smatra da je javno delovanje Leposavića „odstupalo od zvaničnih stavova vlade“.

O smeni Leposavića, prema ranijem pisanju podgoričkih medija, parlament neće raspravljati pre 9. maja za kada su, inače, raspisani lokalni izbori u Herceg Novom.

Leposavić se u međuvremenu više puta izjasnio da neće podneti ostavku, već da čeka da ga sa ministarske pozicije razreši parlament.

Vladajuća koalicija, osim GP URA Dritana Abazovica, ranije se izjasnila da će glasati protiv smene ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava.

Opcija je da odluku o smeni Leposavića parlament donese glasovima opozicionih poslanika i pokreta URA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar