Optužnica protiv Tačija samar za Trampovog izaslanika

BEC – „Balkanski PR“ poduhvat kojim je Ričard Grenel želeo da impresionira Trampa je propao, ocenjuje „Standard“ u tekstu sa naslovom „Optužnica protiv Tačija samar za Trampovog izaslanika“.

List, u komentaru na novonastalu situaciju, podseća da je optužnica, koja je spremna od aprila, sada objavljena, jer je Hašim Tači bio na putu u Vašington da bi se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beloj kući.

U EU, kako prenosi dnevnik, govore o „prljavom dogovoru“ koji je pripremio izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel.

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači već dugo drži Kosovo kao taoca, zbog svoje ratne prošlosti, ocenjuje bečki dnevnik i ističe da on treba da podnese ostavku.

Reakcija Tačija na objavljivanje optužnice bila je prkosna i nespretna, smatra list podsećajući da je, nakon objave tužilaštva, na svom fejsbuk profilu postavio amblem OVK.

Iako sud tek mora da potvrdi optužnicu bilo bi primereno da Tači smesta podnese ostavku, piše „Standard“. Tači je, piše bečki dnevnik, spreman čak da preda Sever Kosova Beogradu, samo da ne bi došao pred sud.

On je, prema „Standardu“, odavno izdao stanovnike Kosova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.