U trendu

Otava: Demonstracije protiv vakcinacije, maski i karantina

OTAVA – Hiljade demonstranata okupilo se danas u glavnom gradu Kanade da protestuju protiv obavezne vakcinacije, maski i karantina.

Zvuci trube ođekivali su oko centra Otave, a kolona kamiona i automobila parkirala se oko zdanja parlamenta, a manji broj vozila kod Nacionalnog ratnog memorijala.

Neki nezadovoljni građani su uporedili kovid ograničenja sa fašizmom noseći nacističke simbole na okrenutim kanadskim državnim zastavama, prenosi AP.

Jedan kamion nosio je zastavu Konfederacije, dok su mnogi nosili transparente sa psovkama upućenim kanadskom premijeru Džastinu Tridou.

Dejvid Santos koji je na demonstracije doputovao iz Montreala rekao je da je uveren da obavezna vakcinacija nije povezana sa zdravljem već, kako je rekao, sa „kontrolom koju nameću vlade“.

„Parkiranje na ovom svetom tlu koje uključuje i Grob neznanom vojniku je znak potpunog odsustva poštovanja“, napisao je gradonačelnik Otave Džim Votson na svom Tviter nalogu.

Policija je bila spremna i da odgovori na moguće nasilje, a građani su upozoreni da izbegavaju centar grada.

Jedan visoki zvaničnik za bezbednost u parlamentu savetovao je zakonodavce da zaključaju vrata svojih kuća zbog informacija da bi mogle da budu meta napada.

Premijer Trudo je rekao da Kanađane ne predstavlja ova „veoma zabrinjavajuća, mala, ali veoma glasna manjina koja se obrušila na nauku, vladu, društvo i negira savete u interesu javnog zdravstva“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.