U trendu

Padaju Guglovi servisi, zatajili gotovo svi sistemi – Gugl otkrio uzrok!

Došlo je do pada mnogih Guglovih servisa, a najviše problema imaju stanovnici Severne Amerike i Evrope. Korisnici nisu bili u mogućnosti da pristupe gotovo nijednom Guglovom servisu, a najviše pogođenih je u Severnoj Americi i Evropi.

https://twitter.com/ItzTWC/status/1135271882075398149

Očekuju se dalje informacije i zvaničan uzrok pada sistema.

„Google“ servisi, uključujući „YouTube“, „Gmail“ i „Snapchat“, pali su u nedelju popodne. Prema izveštajima korisnika, SAD su očigledno najviše pogođene, prenose mediji.

Pad ovog servisa je najgore pogodio američku istočnu obalu.

Korisnici su se žalili na probleme u pristupu uslugama kao što su „Gmail“, „YouTube“, „Google Drive“, ali i na okosnicu tehnološkog giganta – samu pretragu.

https://twitter.com/Kh4oTiiC/status/1135274592451346432

Prema prvim informacijama, više od polovine usluga tehnološkog giganta je pala – a situacija se pogoršava, pa su u ovom trenutku samo „Google+“ i „Google Cloud Search“ navedeni kao ispravni.

Gugl: Uzrok pada sistema zagušenje mreže

Kompanija Gugl potvrdila je danas da je u nedelju došlo do sporadičnih prekida servisa zbog zagušenja mreže, zbog čega neko vreme nisu radile društvene mreže Snepčet, Jutjub i Gugl.

Iz kompanije navode da je u toku istraga šta je moglo da uzrokuje nastanak problema, prenosi britanski Gardijan.

U toku trajanja problema, korisnicima društvene mreže nisu bile dostupne ili su sporo radile, a najveći nivo zagušenja mreže bio je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija Gugl je identifikovala problem na Gugl Klaudu navodeći da su korisnici mogli da vide spore performanse ili greške koje se ponavljaju tokom trajanja problema.

„Naš tim inženjera završio je prvu fazu smanjenja problema i sada rade na drugoj fazi nakon koje očekujemo da se sve vrati u normalu“, poručili su iz kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.