U trendu

Pakistan: Imran Kan lakše ranjen u napadu vatrenim oružjem

ISLAMABAD – Bivši premijer Pakistana Imran Kan lakše je ranjen danas iz vatrenog oružja, kada je konvoj automobila u kojem je putovao napadnut na istoku zemlje, javljaju lokalni mediji.

Visoki lider Kanove stranke Asad Umar, rekao je da je naoružani napadač otvorio vatru na konvoj automobila u kojem se nalazio bivši premijer Kan, lakše ranio njega i neke njegove pristalice, preneo je AP.

Umar je dodao da je Kan ranjen u nogu, da nije ozbiljno povređen i da je prebačen u bolnicu u gradu Lahore.

Identitet napadača, koji je uhapšen na licu mesta, još nije poznat, a nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj incident, navodi američka agencija.

Prema navodima policije, napad se dogodio u okrugu Vazirabad u istočnoj provinciji Pendžab, gde je Kan putovao u velikom konvoju kamiona i automobila koji je krenuo ka glavnom gradu Islamabadu, u okviru svoje kampanje koja je imala za cilj da primora vladu da održi prevremene izbore.

Premijer Šehbaz Šarif osudio je napad i naredio ministru unutrašnjih poslova da zatraži hitnu istragu.

Napad se dogodio manje od nedelju dana nakon što je Kan započeo svoj marš iz Lahorea, glavnog grada provincije Pendžab, zajedno sa hiljadama pristalica.

Pakistanski parlament je u aprilu izglasao nepoverenje Kanu, a od tada on tvrdi da je njegovo smenjivanje sa te funkcije zavera koju je osmislio njegov naslednik Šarif.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.