U trendu

Pakistan: Protesti u Lahoru, 3 poginula i 20 povređenih

LAHOR – U intervenciji pakistanske policije na današnjim protestima pristalica zabranjene islamističke partije Tahrik-e-Labaik u Lahoru, poginulo je najmanje troje, a ranjeno 20 osoba.

U saopštenju policije se navodi da su pristalice ove partije napale pripadnike snaga bezbednosti sa molotovljevim koktelima i zarobile petoricu policajaca, među kojima je bio i zamenik načelnika policije Umar Faruk Baluš, prenosi AP.

U saopštenju policije se kaže da je od 20 povređenih tokom intervencije bilo 11 policajaca.

Šafik Ameni, predstavnik ekstremističke partije Tahrik-e-Labaik prikazao je video snimak i optužio policiju za napad na pristalice partije koji su se nalazili u stranačkim prostorijama.

Vlada Pakistana zabranila je prošle nedelje delovanje partije Tahrik-e-Labaik nakon demonstracija izazvanih hapšenjem stranačkog lidera Saada Rizvija koji je zahtevao da se protera francuski ambasador u Pakistanu zbog objavljivanja slika proroka Muhameda u francuskim stripovima.

U međuvremenu, u izveštaju Rojtersa se navodi da su ekstremisti zarobili šest pripadnika snaga bezbednosti, da je pakistanskim medijima zabranjeno da izveštavaju o ekstremističkoj partiji Tahrik-e-Labaik, kao i da su od danas u prekidu mobilna telefonija i internet na svim područjima u kojima su se dogodili protesti i sukobi sa policijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.