U trendu

Palestinski dečak greškom pogodjen

Četrnaestogodišnji palestinski dečak, koga su rano jutros ubili izraelski vojnici na Zapadnoj obali, pogodjen je izgleda greškom, navela je izraelska vojska u saopštenju.

„Na osnovu početne istrage izgleda da su slučajni prolaznici, koji nisu bili umešani, greškom pogodjeni tokom gonjenja“, navedeno je u saopštenju uz aluziju na incident koji se dogodio na autoputu kada su Palestinci bacali kamenice i zapaljive bombe na vozila i u kome su lakše povredjena tri civila, ukjučujući dvoje turista.

Palestinski zvaničnik Vagi Ahmad je ranije rekao da je tinejdžer Mahmud Badran ubijen kada se vozilo u kome se nalazio našlo na udaru vatre izraelske vojne patrole. Bolnica u Ramali na Zapadnoj obali saopštila je da je još jedan Palestinac zadobio umerene povrede, a da su još trojica lakše ranjena, prenela je agencija Asošiejted pres.

Izraelska vojska je takodje je navela da su osumnjičeni Palestinci sipali naftu na autoput i da je nekoliko vozila oštećeno kamenicama, ali su uspela da nastave vožnju.

Od početka nasilja u oktobru prošle godine u Izraelu i na palestinskim teritorijama ubijeno je najmanje 209 Palestinaca, 32 Izraelaca, dvoje Amerikanaca, jedan Eritrejac i jedan Sudanac, prema računici agnecije Frans pres.

Izraelske vlasti tvrde da je većina Palestinaca ubijena u pokušajima napada, uglavnom nožem, a da su drugi poginuli u sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama.

Izraelske snage su danas takodje uništile kuću Palestinca koji je ubio jednog Ameriknca i još nekoliko ljudi ranio u napadu nožem u Tel Avivu u martu, rekla je izraelska vojna portparolka.

„Prošle noći u skladu sa direktivama vlade bezbednosne snage su uništile kuću Bašara Masale u selu Hadža“, rekla je portparolka.

Dvadestjednogodišnjeg Masalu s okupirane Zapadne obale ubila je policija nakon napada blizu mesta na kome se potpredsednik SAD Džo Bajden sastao sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom. Ubijeni Amerikanac Tejlor Fors (29) iz Teksasa bio je vojni veteran i student Unverziteta Vanderbilt.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.