U trendu

Pariz: Psihijatrijski pacijent oteo dve žene

PARIZ – U dvanaestom pariskom arondismanu jedan muškarac sa istorijom psihijatrijskih poremećaja, naoružan mačetama, uzeo je danas dve žene kao taoce, saopšteno je iz pariske policije.

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene zatvorio u apoteci u ulici Aligr i spustio zaštitnu metalnu rešetku.

Otmičar je navodno zahtevao da mu se obezbedi kontakt sa ministrom pravde Francuske Erikom Dipon-Moretijem i zvaničnim policijskim pregovaračima, prenosi dnevnik „Parizijen“.

„Ministar je dao do znanja zvaničnim pregovaračima da im stoji na raspolaganju“, saopšteno je iz ministartstva pravde.

Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom arondismanu u blizini Bulevara Volter, kao i da drži dve žene zatočene u apoteci nedaleko od trga Bastilja gde je i sedište pariske interventne poliocijske brigade.

Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navodi „Parizijen“.

„Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš“, rečeno je „Parizijenu“ iz policijskih izvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.