U trendu

Patrijarh u Njujorku na Savindan, potom u Čikagu

NJUJORK – Njegova Svetost Patrijarh Porfirije boraviće u Njujorku za Savindan, u okviru posete SAD, koja će trajati od 24. do 5. februara.
Crkva svetog Save u Njujorku saopštila je danas članovima parohije vest, da će patrijarh boraviti u Njujorku za Svetog Savu, a u mejlu ih je obavestila i o rasporedu bogosluženja tokom posete njegove svetosti.
U petak na Svetog Savu biće služena sveta liturgija u 10. sati, a dan kasnije u 9.00 nakon čega će u Srpskom klubu biti organizovan Svetosavski program i dodela paketića deci, navodi se u mejlu koji je dobio novinar Tanjuga – član parohije.
Patrijarh Porfirije će se na licu mesta, kako navodi SPC, upoznati sa procesom obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, izgorele u požaru na Vaskrs 2016. godine.
U Njujorku će, na sam dan praznika, prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save – patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, patrijarh Portfirije će održati više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetog Save.
U drugom delu posete, od 29. januara do 4. februara, Patrijarh će posetiti Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, gde će održati više sastanaka sa dekanom, upravom, nastavnicima i studentima jedine visokoškolske ustanove SPC na severnoameričkom kontinentu, a prisustvovaće i svečanoj proslavi Svetog Save u organizaciji nastavnika i studenata tog fakulteta.
Planiran je i susret Njegove Svetosti sa nadležnim episkopima Srpske Pravoslavne Crkve na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Novoj Gračanici na Trećem jezeru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar