U trendu

Patrusev: Bioloski program SAD nastavlja tradiciju nacista

MOSKVA – Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da Rusija završava prikupljanje dokaza o vojno-biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini, a da će civilizovani svet konačno videti da SAD, kako je naveo, „nastavljaju tradiciju nacističke Nemačke svojim nehumanim eksperimentima nad ljudima“.

„Trenutno završavamo prikupljanje dokaza o vojno-biološkim aktivnostima Sjedinjenih Država na teritoriji Ukrajine. Ne sumnjam da će ona biti formirana i ceo civilizovan svet će napokon videti da je Amerika postala „dostojan“ nastavljač tradicije Trećeg rajha, gde su nad ljudima izvođeni nehumani eksperimenti“, rekao je Patrušev tokom razgovora sa alžirskim kolegom Nuredinom Makrijem u Moskvi.

Patrušev je dodao da cilj operacije Rusije u Ukrajini nije rušenje ukrajinskih vlasti, kako to pokušavaju da predstave na Zapadu, prenosi RIA Novosti.

Ponovio je da je specijalna vojna operacija, kako Moskva naziva intervenciju u Ukrajini, samo odgovor na zločinačke korake Kijeva prema samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici.

Prema oceni Patruševa, situacija u Ukrajini je samo jedna od tragičnih posledica nepromišljene i krvave politike Sjedinjenih Država, koje, kako je naveo, „programiraju Ukrajinu u antiruskom duhu već 30 godina“.

„Cilj Amerikanaca je, kao i u Drugom svetskom ratu, očigledan – da oslabe Evropu i nanesu maksimalnu štetu njenim odnosima sa Rusijom“, smatra Patrušev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.