U trendu

Pavićević: Sačekati raspslet sa hapšenjem Mićunovića

BEOGRAD – Politikolog Vladimir Pavićević smatra da hapšenje i određivanje pritvora od 72 sata biznismenu Branislavu Brani Mićunoviću preciznije može da se komentariše po isteku tog vremena kada se bude videlo sta će biti dalje..

Mićunović je uhapšen juče u Budvi sa još nekoliko osoba, a policija u njegovom automobilu pronašla dva komada oružja.

Pavićević, nekada zamenik predsednike Nove stranke Srbije Zorana Živkovića, koji je odlučio da se preseli u Crnu Goru i tamo nastavi političko delovanje, kaže da je zanimljivije od toga ono što se događa u najuticajnijoj opozicionoj DPS Mila Đukanovića.

Pavićević, koji je ranije izjavio da bi za Crnu Goru bilo bolje da je lider URA Dritan Abazović premijer umesto Zdravka Krivokapića, primetio je da se Abazović povodom hapšenja Mićunovića oglasio, ali ne i Krivokapić.

„Primereno bi bilo da i premijer nešto poruči“, rekao je Pavićević za beogradsku Prvu TV.

Govoreći o delovanju predsednika Đukanovića i odnosima unutar DPS-a, koju očcekuje kongres, Pavićević kaže da šef crnogorske države ne radi ništa dobro ni za sebe ni za svoju partiju.

Umesto da bude kooperativan s novom parlamentrnom većinom i vladom, Đukanović je, kaže Pavićević, krenuo radikalnije i sa pozicije predsednika sputava novu vlast.

Tvrdi da je radikalniji nastup Đukanovića naišao na „veliki otpor“ unutar DPS-a jer stranku gura ka, kako je kazao, ekstemnijem polu, koji se u Crnoj Gori naziva klero-nacionalistički.

Prema Pavićeviću, takvim ponašanjem Đukanović vezuje za sebe ekstremne birače, dok se one umerenije pristalice DPS-a, tvrdi, usmeravaju ka strankama koje su sada na vlasti.

Tvrdi da se unutar DPS „nešto kuva“ i dodaje da DPS-u od avgustovskih izbora pada podrška.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.