U trendu

Peking pozdravlja Blinkenovu posetu Kini

Kina pozdravlja posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kini i u komunikaciji je sa američkom stranom o konkretnim aranžmanima za posetu, izjavio je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

Vang je to rekao u utorak na brifingu za novinare povodom najava da će Blinken posetiti Kinu 5. februara i da će se sastati sa kineskim ministrom spoljnih poslova Ćin Gangom, prenela je Sinhua.

Vang je rekao da je Kina uvek gledala na odnose sa SAD i razvijala ih u skladu sa principima međusobnog poštovanja, miroljubivog suživota i saradnje u kojoj svi dobijaju.

Kina se nada da će Sjedinjene Države usvojiti ispravnu percepciju o Kini, držati se dijaloga, a ne konfrontacije i težiti rezultatima koji su dobri i za jednu i za drugu stranu, a ne da jedan gubi sve a drugi sve dobija, rekao je Vang.

„Nadamo se da će SAD moći da rade sa Kinom kako bi se u potpunosti ispunili važni zajednički sporazumi postignuti između dvojice šefova država i kinesko-američki odnosi vratili na staze zdravog i stabilnog rasta“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.