U trendu

Pens: Verovatno se neću videti sa Trampom u vezi 6. januara

MANČESTER – Bivši potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da nije siguran da će se on i bivši predsednik SAD Donald Tramp ikada videti „oči u oči“ zbog onoga što se dogodilo 6. januara, ali da će „uvek biti ponosan na ono što su postigli za američki narod tokom poslednje četiri godine.“

„Kao što sam rekao tog dana, 6. januar je bio mračan dan u istoriji Kapitola Sjedinjenih Država. Ali zahvaljujući brzom delovanju policije Kapitola i saveznih organa za sprovođenje zakona, nasilje je ugušeno. Kapitol je bio osiguran“, rekao je Pens na večeri republikanaca u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir, prenosi AP.

Pens je komentarisao događaj od 6. januara, kada su besne Trampove pristalice upale u Kapitol, od kojih su neki uzvikivali „Obesite Majka Pensa!“, a nakon što je Pens izjavio da nema ovlašćenja da obori izbornu pobedu demokrate DŽoa Bajdena.

„I tog istog dana, ponovo smo sazvali Kongres i izvršili svoju dužnost prema Ustavu i zakonima Sjedinjenih Država. Znate, predsednik Tramp i ja razgovarali smo mnogo puta otkako smo napustili funkciju. I ne znam da li ćemo se ikada videti ‘oči u oči’ u vezi sa tim danom“, izjavio je Pens.

On je nekoliko puta pohvalio Trampa tokom svog gotovo 35-minutnog govora na godišnjoj večeri dodele nagrada „Linkoln-Regan“ u Mančesteru.

Naveo je i da su demokrate želele da taj događaj od 6. januara ostane glavna vest kako bi se skrenula pažnja sa Bajdenove liberalne agende.

„Neću dozvoliti demokratama ili njihovim saveznicima u medijima da iskoriste jedan tragičan dan da diskredituju težnje miliona Amerikanaca. Ili dozvolite demokratama ili njihovim saveznicima u medijima da skrenu našu pažnju sa nove administracije koja namerava da podeli našu zemlju kako bi unapredila svoju radikalnu agendu“, rekao je Pens.

Takođe je optužio Bajdena da je vodio kampanju kao umeren političar, ali da je postao najliberalniji predsednik od Frenklina Ruzvelta, prenosi agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.