U trendu

Peovic uporedila SRB u HR sa Jevrejima u nacistickoj Nemacko

ZAGREB – Katarina Peović, kandidatkinja Radničke fronte za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima, uporedila je Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj za, kako je rekla, kapitalističku zaveru.

Ona je gostujući na RTL televiziji povodom jedne od glavnih tema u medijima proteklih dana – o više napada na Srbije i reakcijama Milorada Pupovca, tim povodom, rekla da predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) ne bi komentarisala, te dodala da ga svakao ne bi kritikovala.

„Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Jevreja. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata umesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo“, rekla je Peović.

Prema njenim rečima, kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. „Naravno da je to kapitalistička zavera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Jevreja u nacističkoj Nemačkoj“, rekla je Peović.

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima i kandidatima, koji će najverovatnije biti održani krajem decembra, pre svega, Kolindi Grabar-Kitarović, Zoranu Milanoviću i Miroslavu Škori, Peović je rekla da je to „izgubljena bitka“.

„Ko god pobedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koja narodu ništa dobro doneti neće“, rekla je Peović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.