Peskov: Navodi o mešanju Rusije u kampanju u SAD lažni

MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da su navodi američkih obaveštajnih službi da se Rusija meša u predizbornu kampanju 2020. godine i da pokušava da poveća šanse za ponovni izbor predsednika Donalda Trampa lažni i rezultat paranoje.

„Ovo su više paranoične najave koje će se, na našu žalost, umnožavati kako se budemo približavali (američkim) izborima“, rekao je novinarima portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

„Oni nemaju nikakve veze sa istinom“, istakao je Peskov.

Američki obaveštajni zvaničnici rekli su poslanicima prošle sedmice da se Rusija meša u izbornu kampanju 2020. godine sa ciljem da se baci sumnja na integritet glasanja i pruži podrška ponovnom izboru predsednika Donalda Trampa, izjavila je danas osoba upoznata sa slučajem.

Osoba koja je govorila pod uslovom da ostane anonimna zbog osetljivosti pitanja, navela je da su Trampovi republikanski saveznici u Odboru za obaveštajnu službu u Predstavničkom domu koji je pod kontrolom demokrata, doveli u pitanje procenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obaveštajnu službu prošlog četvrtka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.