U trendu

Peskov negira da Moskva koristi gas kao sredstvo ucene

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas optužbe da Moskva koristi snabdevanje prirodnim gasom kao sredstvo ucene, a nakon što je ruski energetski gigant Gasprom zaustavio izvoz gasa u Poljsku i Bugarsku.

Peskov je poručio da je Rusija ostala pouzdan snabdevač svojih potrošača energetskim resursima i da se ne bavi ucenama, prenosi agencija Rojters.

Takođe, Peskov nije isključio mogućnost da se i drugim zemljama, osim Poljske i Bugarske, zaustavi izvoz gasa ukoliko ga ne budu plaćale u rubljama.

On je novinarima preneo da će se na potrošače koji odbiju da plate ruski gas u roku po novom sistemu primeniti ukaz predsednika Vladimira Putina, prenosi agencija TAS S.

Portparol Kremlja je odbio da kaže koliko je zemalja pristalo da pređe na plaćanje gasa u rubljama u skladu sa dekretom koji je prošlog meseca izdao predsednik Vladimir Putin.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je ranije danas da odluka Gasproma o prekidu isporuka predstavlja „još jedan pokušaj Rusije da koristi gas kao instrument ucene“, prenela je agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar