U trendu

Peskov odbio da komentariše navodne razgovore SAD i Rusije

VAŠINGTON – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da komentariše navode Volstrit džurnala da je Vašington vodio poverljive razgovore sa najvišim ruskim zvaničnicima o izbegavanju dalje eskalacije rata u Ukrajini.

„Nemamo šta da kažemo povodom tih navoda. Još jednom ponavljam da postoje neki istiniti izveštaji, ali uglavnom je sve čista spekulacija“, rekao je Peskov na konferenciji za štampu i savetovao novinare da za komentar kontaktiraju Belu kuću ili Volstrit džurnal.

Dodaje da, iako Moskva ostaje otvorena za razgovore, nije u mogućnosti da pregovara sa Kijevom zbog odbijanja Ukrajine da pregovara sa Rusijom.

Prema izveštaju Volstrit džurnala, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan razgovarao je sa zvaničnicima Rusije kako bi se smanjili rizici da rat u Ukrajini eskalira u nuklearni sukob.

Navodi se da je Salivan bio u kontaktu sa Putinovim savetnikom za spoljnu politiku Jurijem Ušakovim i sa sekretarom ruskog Saveta za bezbednost Nikolajem Patruševom.

Bela kuća nije javno objavila da je došlo do razgovora između Salivana i nekog visokog ruskog zvaničnika od marta, kada je američki savetnik za nacionalnu bezbednost razgovarao sa Patruševom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar