U trendu

Peskov: Potrebno osloboditi celu teritoriju DNR

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je cilj oslobađanja cele teritorije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u okviru njenih granica iz 2014. godine i dalje na snazi.

„Najmanje što mogu sa apsolutnom jasnoćom da kažem jeste da svi dobro znate da nije cela teritorija Donjecke Narodne Republike oslobođena. Ovde govorimo o teritoriji u njenim granicama iz 2014. godine. Zbog toga je potrebno osloboditi čitavu teritoriju Donjecke Narodne Republike“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će specijalna operacija biti nastavljena nakon što Rusija potpiše dokument o prisajedinjenju novih regiona, a prenela agencija TAS S.

Peskov je podsetio da je cela teritorija samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) već oslobođena.

Kazao je da će se komunikacija ruskog predsednika Vladimira Putina sa liderima DNR i LNR, Denisom Pušilinom i Leonidom, odvijati na ovaj ili onaj način, kao i da se konkretni planovi za njihov sastanak još razrađuju.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao „farsu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar