U trendu

Peskov: Teroristički napad u Brjanskoj oblasti biće pažljivo istražen

MOSKVA/KIJEV – Teroristički napad u ruskoj Brjanskoj oblasti biće pažljivo istražen i biće preduzete sve neophodne preventivne mere da se takvi incidenti spreče u budućnosti, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Jučerašnji teroristički napad će svakako biti detaljno istražen, a mi ćemo preduzeti neophodne mere da sprečimo takve incidente u budućnosti“, rekao je Peskov na brifingu za novinare, preneo je TAS S.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, ponovo je demantovao da je Ukrajina izvršila bilo kakve napade na ruskoj teritoriji, preneo je britanski list „Gardijan“.

„Eksplozije na kritičnim objektima; neidentifikovani dronovi koji napadaju regione Ruske Federacije; sukobi bandi; napadi na naseljena mesta – sve su to direktne posledice gubitka kontrole unutar Ruske Federacije i posledice rata; Ukrajina nije umešana u unutrašnje sukobe u Ruskoj Federaciji“, rekao je Podoljak.

Rusija je juče optužila ukrajinske snage za upad unutar njenih granica koji je Kremlj opisao kao terorizam, a ranije ove nedelje odbacila je Podoljakovo poricanje da je Ukrajina lansirala bespilotne letelice na ciljeve unutar Rusije, naveo je list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.