U trendu

Piloti će biti zaštićeni, a odnos SRB i HR je drugo

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da se hrvatskim pilotima, protiv kojih je Srbija podigla optužnicu, neće dogoditi ništa, da će oni i ubuduće mirno živeti u Hrvatskoj, a da je drugo pitanje kako će se to odraziti na odnose Beograda i Zagreba.

Plenković je podsetio je da će danas ministri branitelja i pravosuđa održati još jedan sastanak sa četvoricom pilota, koje Srbija tereti za ratni zločin na Petrovačkoj cesti tokom operacije Oluja, početkom avgusta 1995.

„Ni danas, ni sutra ni za deset godina, biće u Hrvatskoj i živeće tu mirnim životom. To ćemo im danas saopštiti. Pomoći ćemo im pravnim savetima i da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektovati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje“ rekao je Plenković tokom posete Primorsko-goransko županije.

Poručio je da vlada ne sme dozvoliti da u javnom prostoru tema koja je, kako je naveo, politički motivisana bude nešto oko čega ćemo se sekirati.

Što se tiče sastanka Veća za nacionalnu sigurnost, 24. februara je, kaže, pisanim putem predložio njegovo održavanje, ali još nije dobio odgovor, prenela je zagrebačka N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar