U trendu

Pismo srpskih ambasadora i konzula BiH Biseri Turkovic

BANJALUKA – Osamnaest srpskih ambasadora i generalnih konzula BiH uputili su otvoreno pismo ministarki inostranih poslova BiH Biseri Turković, zbog, kako su naveli, još jednog njenog urušavanja ustavnog poretka BiH.

Ambasadori i konzuli u pismu navode da Turkovićeva zahteva od ambasada i generalnih konzulata BiH da povodom tridesete godišnjice tzv. „Dana nezavisnosti BiH“, 1. marta, obeleže taj, kako se navodi, „nepostojeći praznik“ i da ministarstvima inostranih poslova zemalja prijema bude upućena zvanična nota sa obaveštenjem o tom spornom prazniku.

„1. marta 1992. godine ubijen je srpski svat Nikola Gardović i taj dan je dan početka tragičnog sukoba u kojem su stradali pripadnici sva tri konstitutivna naroda“, navedeno je u pismu srpskih ambasadora koje objavljuje RTRS.

Oni su poručili da neće prihvatiti instrukciju Turković niti će po njenom nalogu, kako navode, „obmanuti zemlje prijema“, već će ih upoznati sa, kako ističu, kontinuiranim napadima na ustavni poredak BiH od strane političkog Sarajeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.