U trendu

Plenković: Cirkus u HDZ-u ne može proći

ZAGREB – Predsedništvo HDZ-a zasedalo je danas u Karlovcu, dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz te stranke, a lider stranke Andrej Plenković je posle sednice kazao da su raspravljene sve aktuelne političke teme, ponovivši da je vladajuća većina stabilna.

„Dogovorili smo pripeme za dalje aktivnosti tokom septembra, početak rada u Saboru, razmotrili smo unutarstranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku, gde su svi saglasni oko onoga što se dogodilo oko kolege Milinovića“, rekao je Plenković nakon sednice, prenosi N1.

Na pitanje novinara da li je u redu da je Milinović izbačen na telefonskoj sednici i da se sam nije mogao braniti, Plenković je odgovorio da je „razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka da smo mi ozbiljna, konsolidovana stranka i rešavamo ključne probleme hrvatskog društva“.

„Rekao sam da takvo ponašanje nekoga s takvim iskustvom nije normalno. Kao predsednik stranke to ne dopuštam“, odgovorio je Plenković i dodao da cirkus u HDZ-u ne može proći.

Protiv Milinovića Predsedništvo HDZ-a nedavno je, uz svega jedan uzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog posebno teške povrede članske obaveze.

„Organizovanjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežno iz Gospića u prostorije centrale HDZ-a u Zagrebu u sredu 29. avgusta i svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je delovao protivno osnovnim vrednostima i načelima HDZ-a čime je uzrokovao štetne posledice za ugled i političke interese stranke, odnosno počinio teške povrede članskih obaveza“, saopštio je HDZ.

Na pitanje da li će, ako se Milinović vrati u parlament i uskrati podršku, vladajuća većina pasti, on kaže da se to neće desiti.

„Nebitno mi je da li je jedan poslanik više ili manje. Bitno je da pravac stranke bude kakav želim, da imidž bude kakav želim, da smer Vlade i države bude kakav želim. I to nema cenu ovakvog tipa, jedan poslanik više ili manje. Ja sam spreman na sve scenarije, ako ste me dobro shvatili“, kazao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.