U trendu

Plenković: Milanovićeve floskule beskorisne i štetne

MOSTAR – Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas u Mostaru izjavu Zorana Milanovića o visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu, te ponovio da su floskule predsednika Hrvatske „krajnje beskorisne i štetne“ po Hrvate u BiH.

“Njegove su floskule krajnje beskorisne i štetne. Njegova aktivnost je dominantno štetna. Nedeljama i mesecima mesecima besprizorno vređa visokog predstavnika, taj onda ne želi dobro Hrvatima u BiH. Ne bih se osvrtao na njega da me niste pitali, ali ocena je uvek ista – samo čini štetu, nikakva korist, nikakva. Svaka Milanovićeva izjava šteti Hrvatima u BiH”, rekao je Plenković novinarima u Mostaru, preneli su hercegovački mediji.

Milanović je ranije danas u Rijeci rekao da, kako je naveo, nažalost, mora da se složi sa Srbima u BiH i srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom da Šmit nije imenovan u Savetu bezbednosti.

Plenković je rekao i da Hrvatska podržava, prema onom što je video, nameru Šmita da nametne odluku o izmeni Izbornog zakona BiH.

Međutim, lider SDA Bakir Izetbegović je izjavio da je upozorio ponovo danas Šmita da ne nameće promenu Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH i da veruje da će visoki predstavnik to ispoštovati.

Povodom najave iz OHR da je Šmit pripremio odluku o izmeni Izbornog zakona u BiH da večeras je u Sarajevu zakazan protest bošnjačkih i probošnjačkih stranaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.