U trendu

Plenković ne želi da govori o naumu Pupovca

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković osudio je, kako je rekao, grozne poruke u rodnom mestu predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorada Pupovca, ali nije želeo da govori o tome da li će ta stranka izaći iz vladajuće koalicije.

Iz SDS S je najavljeno obraćanje Pupovaca za sutra, kada se očekuje da će saopštiti da li ta stranka ostaje u vladajućoj koaliciji.

“Ne mogu da pričam o tome, ja ne mogu sada da ulazim u to što je on (Pupovac) naumio…”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Pupovac se našao na udaru hrvatskih zvaničnika, udruženja veterana, opozicije i pojedinaca zbog toga što je sadašnju Hrvatsku uporedio sa ustaškom NDH.

Da današnja Hrvatska klizi ka onoj ustaškoj iz perioda NDH, Pupovac je rekao u obraćanju novinarima dan nakon što je u Uzdolju, kod Knina, 21. septembra napadnuta i brutalno pretučena grupa Srba u jednom lokalnom kafiću dok su gledali utakmicu Crvene zezde.

Tom prilikom pet osoba je povređeno, a među njima i jedan maloletnik.

Njih je u organizovanom i unapred smišljenom upadu u kafić napala grupa huligana.

Inače, prema statističkim podacima iz Biltena Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj se u proseku dogodi u proseku jedan napad dnevno na manjinske Srbe.

Govoreći o porukama kao što je “Ubij Srbina”, koje su juče osvanule na tabli u Pupovčevom rodnom mestu, Plenković kaže da bi trebalo videti ko iza toga stoji i ko to, kako je rekao, želi da destabilizuje Hrvatsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.