U trendu

Plenković: Optužnice Srbije protiv pilota nisu prihvatljive

KNIN – Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je danas u Kninu da najavljene optužnice iz Beograda protiv hrvatskih pilota nisu prihvatljive za zvanični Zagreb, tim pre jer, kako je naveo, „dolaze iz države koja je pokrenula agresiju na Hrvatsku i koja ne priznaje svoju odgovornost u zločinačkom poduhvatu Miloševićevog režima“.

Ova poruka Plenkovića na obeležavanju 27. godišnjice od oružane akcije Oluja, tokom koje je iz Hrvatske proterano 250.000 Srbija, dok je 2000 poginulo ili se i danas vode kao nestali, propraćena je snažnim aplauzom
prisutnih na kninskom stadionu Dinara.

On je rekao da se ponavljaju pokušaji da se Hrvatska prikaže i optuži za proterivanje srpskog stanovništva sa hrvatske teritorije, što tvrdi nije tačno, te da je poznato da su na to bili podstaknuti od rukovodstva iz Beograda.

„Vlada će čvrsto kao uvek do sada štiti hrvatske branitelje, pilote i ratne optuženike i neće dozvoliti da se na bilo koji način dovedu u pitanje niti da se otpužuju naši ratni heroji“, rekao je Plenković.

Optužio je Srbiju za nesaradnju po pitanju, kako je rekao progona ratnih zločinaca, pitanju hrvatskih logoraša i nestalih.

Uverava da će Hrvatska raditi na saradnji i miru i da će, kako je kazao, štiti prava svih nacionalnih manjina, uključujući i srpsku čiji predstavici su u saboru i hrvatskoj vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar