U trendu

Pobeda Vučića udarna u svim medijima, osim u Podgorici

BEOGRAD – Mediji u zemljama regiona, osim podgoričkih, na udarnim mestima izveštavaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić reizabran na toj funkciji u prvom izbornom krugu sa 59,8 odsto osvojenih do sada izbrojanih glasova, a da je Zdravko Ponoš na drugom mestu sa 17 odsto.

Ističu i da je Vučićeva SNS osvojila 55 odsto glasova birača za parlament.

Primećuju, međutim, da će Centralna izborna komisija, kako navode, tek sutra objaviti prve preliminarne rezultate današnjih izbora.

Hrvatski portal Index i zagrebačka N1 pišu da su izbore u Srbiji obeležili incidenti i napadi na pripadnike opozicije.

Vođstvo Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji beleži i sarajevski portal Klix, koji prenosi rezultate Republičke izborne komisije i IPSOS-a.

Portal napominje da za razliku od izbora održanih 2020., srpska opozicija ove izbore nje bojkotovala.

Portal sarajevskog dnevnika Avaz iz minuta u minut prati rezulltate izbora u Srbiji za predsednika, parlament i lokalne i navodi da je Vučić u ubedljivom vođstvu u odnosu na ostale predsedničke kandidate.

Sarajevsko Oslobođenje piše da neće biti drugog kruga predsedničkih izbora, i sa znakom pitanja navodi da je opozicija pobedila na gradskim izborima u Beogradu.

Banjalučki portal Srpskainfo, piše da na osnovu do sada objavljenih izbornih rezultata za predsednika Srbije neće biti drugog izbornog kruga, jer je Vučić u ubedljivom vođstvu sa više od 50 odsto osvojenih glasova u prvom krugu.

Da je Vučić pobednik u prvom izbornom krugu, prenela je i RTRS, a agencija Srna je javila da aktuelni predsednik vodi na predsedničkim izborima, a njegova SNS na izborima za parlament.

Za deo podgoričkih medija, osim za Dan, Borbu i IN4S, ubedljiva pobeda Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora nije udarna tema.

Portal podgoričkog dana piše da je Vučić ponovo izabran za predsednika Srbije, Borba na udarnoj strani prenosi da je aktuelni predsednik osvoji 70 odsto glasova na predsedničkim, a njegova SNS oko 50 odsto na parlamentarnim izborima.

U istom tonu o ubedljivoj pobedi Vučića piše i podgorički portal IN4S.

Skopski mediji takođe prenose rezultate do sada prebrojanih glasova na izborima za predsednika Srbije, parlament i lokalne izbore.

Skopski portal Kurir prenosi i kako su državljani Srbije u Severnoj Makedoniji glasali na ovim izborima i navode da je u makedonskom glvnom gradu za Vučića glasalo 90,15 odsto upisanih birača, a za SNS 65,9 odsto.

U Kumanovu, Vučić je osvojio 94,85 glasova birača, a njegova stranka 82,1 odsto biračkog tela u ovom gradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar