U trendu

Pobjeda: Lovćenske straže 1990. pozvale sutra na protest

PODGORICA – Nevladina organizacija „Lovčhenske straže 1990.“ pozvale su sutra na protest ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog, kako se navodi, „izdajničke proruske i prosrpske vlade“.

„Videli ste i čuli da su i ministri iz partija manjinskih naroda prećutali ili dali prećutnu a neki i direktnu podršku veleizdaji Crne Gore od strane vlade i partija koje je čine (opet čast izuzecima)…“, navodi se, između ostalog, u pozivu, prenela je podgorička Pobjeda.

Protest je zakazan za sutra u 10 sati.

Nevladino udruženje „Lovćenske straže 1990“, transformisano je od patriotskog pokreta otpora – „Lovćenske straže“, formiranog 10. oktobra 1990. na Ivanovim Koritima, u cilju zaštite Njegoševog mauzoleja od navodnih „pretnji velikosrpskog nacionalizma, agresivnog srpskog klera i nacionalističkih fanatika iz Crne Gore“.

Ova nevladina organizacija je pozivala i na proteste koji su na Cetinju odrganizovani 4. i 5. septembra protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je ranije danas u Beogradu tokom njegove prve zvanične posete Srbiji da su predstavnici SDP, stranke koja učestvuje u manjinskoj vladi i DPS, koja je podržala formiranje aktuelne vlade, upoznati sa juče objavljenim tekstom Temeljnog ugovora sa SPC i da nisu imali primedbi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.